Hvordan bli kvitt småfluer som fruktfluer, eddikfluer, gjærfluer og bananfluer

Hvordan bli kvitt småfluer som fruktfluer, eddikfluer, gjærfluer og bananfluer

Hvordan bli kvitt småfluer som fruktfluer, Eddikfluer, Gjærfluer, Bananfluer og Fruktfluer, denne fluen har flere kallenavn og kan være en stor plage. Disse fluene formerer seg raskt og tiltrekkes av overmoden frukt, gjærende mat og søppel. I tillegg kan de klekke i små væskesøl i tomflasker av brus, vin og øl. Her er noen effektive metoder for å bli kvitt småfluer som fruktfluer, eddikfluer, gjærfluer og bananfluer.

Fjern frukt og søppel

Fruktfluer og eddikfluer tiltrekkes av overmoden eller råtnende frukt. Sørg for å fjerne alle slike matvarer fra kjøkkenbenken. Tøm søppelbøtten regelmessig og sørg for at den er godt lukket for å unngå å tiltrekke fluer.

Rengjør grundig

Selv små matrester kan tiltrekke fruktfluer og gjærfluer. Rengjør kjøkkenet grundig, inkludert benkeplater, vasker og gulv. Tørk opp eventuelle søl med en gang og rengjør oppvaskkummen regelmessig for å forhindre at fluene formerer seg. Pass på å skylle tomflasker grundig for å unngå at fluene klekker i eventuelle væskesøl.

Bruk eddikfeller

En effektiv metode for å fange fruktfluer er å bruke eddikfeller. Fyll en skål med eplecidereddik og noen dråper oppvaskmiddel. Dekk skålen med plastfolie og stikk små hull i folien. Fluene vil tiltrekkes av eddiklukten, krype gjennom hullene og drukne i væsken.

Rødvin eller øl feller

Fruktfluer tiltrekkes også av alkohol. Sett ut en skål med rødvin eller øl, dekk med plastfolie og lag små hull i folien. Dette vil tiltrekke fluene og fange dem.

Lag en fruktfelle

Plasser et stykke overmoden frukt i en skål og dekk den med plastfolie. Lag små hull i folien slik at fluene kan komme inn, men ikke ut igjen. Dette vil tiltrekke fruktfluene og fange dem.

Bruk profesjonelle produkter

Hvis problemet med fruktfluer er omfattende, kan det være nødvendig å bruke profesjonelle produkter som insektmidler eller limfeller spesielt designet for fruktfluer.

Forebygging er nøkkelen

For å unngå fremtidige problemer med fruktfluer, eddikfluer, gjærfluer og bananfluer, oppbevar frukt og grønnsaker i kjøleskapet og sørg for at all mat er godt tildekket. Hold hjemmet rent og tørk opp eventuelle søl umiddelbart. Husk også å skylle tomflasker grundig før de oppbevares eller kastes.

Ved å følge disse tipsene kan du effektivt bli kvitt fruktfluer, eddikfluer, gjærfluer og bananfluer, og holde hjemmet ditt fritt for disse plagsomme insektene.

Les mer om fluen her: https://www.fhi.no/sk/skadedyrhandboka/fluer-og-mygg/fruktfluer-eddikfluer/