Kundeservice

Gardermoen, Stor-Oslo, Drammen, Tønsberg, Sandefjord, Larvik, Porsgrunn, Skien, Kragerø.

Katt som fanger mus på loftet

Chat med kundeservice

For enkel tilgang til assistanse, trykk på ‘Chat med oss’ knappen som ligger nederst til høyre på denne siden for å starte en samtale med en av våre kundekonsulenter. 

Katt som fanger mus på loftet

Facebook messenger

Du kan også nå oss på facebook messenger.

Akkurat nå spør kundene om dette:

Hvordan bli kvitt maur
 1. Hold det rent: Sørg for å ikke etterlate matrester eller søl som kan tiltrekke seg maur. Rengjør grundig områder hvor du oppbevarer mat, og sørg for at matvarer er godt forseglet.
 2. Naturlige avskrekkende midler: Noen naturlige stoffer kan fungere som avskrekkende midler mot maur. For eksempel kan du bruke eddik, sitronsaft, eller kanel der du har observert maur. Disse luktene kan forstyrre maurenes luktesans og gjøre det vanskeligere for dem å finne mat.
 3. Lokke og felle: Det finnes forskjellige typer maurfeller og åter som kan kjøpes. Disse produktene lokker maurene med en søt substans og inneholder et insektmiddel som maurene tar med seg tilbake til reiret, noe som kan hjelpe til med å utrydde hele kolonien.
 4. Tette innganger: Prøv å finne ut hvor maurene kommer inn og forsegl disse områdene med silikon, fugemasse eller andre passende materialer. Dette kan hindre flere maur i å komme inn.
 5. Profesjonell hjelp: Hvis maurene blir et vedvarende problem, kan det være lurt å kontakte en skadedyrbekjemper. De har erfaring og tilgang til mer effektive midler for å håndtere store maureproblemer.

Det er viktig å være tålmodig og kanskje bruke en kombinasjon av disse metodene for best resultat.

Hvordan bli kvitt veps

Å håndtere veps kan være vanskelig, spesielt når de blir mange om sommeren. Her er noen effektive metoder for å bli kvitt veps:

 1. Unngå tiltrekning: Veps tiltrekkes av mat, spesielt søtsaker og proteiner. Sørg for å dekke til mat og drikke når du er utendørs, og hold søppelbøtter godt lukket.
 2. Fjern reir forsiktig: Hvis du oppdager et vepsereir i nærheten av hjemmet ditt, er det viktig å være forsiktig. Det beste er å fjerne reiret på kvelden når vepsene er mindre aktive. Bruk beskyttelsesklær og spray reiret med en passende insektsspray fra trygg avstand. Hvis reiret er stort eller vanskelig plassert, kan det være lurt å kontakte profesjonelle for å fjerne det.
 3. Vepsefeller: Det finnes flere typer vepsefeller som kan kjøpes i butikker. Disse fellene lokker vepsen inn, men gjør det vanskelig for dem å fly ut igjen. Du kan også lage egne feller ved å kutte toppen av en plastflaske, snu toppen ned og inn i bunnen av flasken (som en trakt), og fylle bunnen med en blanding av sukker og vann eller øl.
 4. Avskrekkende dufter: Veps liker ikke visse lukter, som for eksempel røkelse, nellikolje, eller sitron og nellikspikre. Du kan bruke disse duftene rundt områder hvor du ønsker å holde veps borte.
 5. Profesjonell hjelp: For store vepseproblemer, eller hvis du er allergisk mot vepsestikk, kan det være best å kontakte en skadedyrbekjemper for sikker og effektiv fjerning av veps.

Sikkerhet bør alltid være prioritet når du håndterer veps, spesielt siden de kan være aggressive hvis de føler at reiret deres trues.

Hvordan bli kvitt geithams (også kjent som monsterveps)

Identifisering

 1. Bekreft arten: Forsikre deg om at det virkelig er geithams du har å gjøre med. De er større enn vanlige veps og har en karakteristisk farge, vanligvis gul og svart.

Forebygging

 1. Fjern matkilder: Hold søppel og mat godt forseglet. Unngå å ha søte drikker eller mat ute i åpne beholdere.
 2. Tett inngangspunkter: Inspeksjoner huset ditt for å finne og tette små hull eller sprekker som kan gi veps tilgang til innsiden.

Fjerning

 1. Finn reiret: Geithams bygger ofte reir i hulrom i trær, under takskjegg, eller andre beskyttede steder. Prøv å finne reiret, men gjør dette forsiktig.
 2. Beskyttelse: Bruk beskyttende klær, inkludert lange ermer, bukser, hansker og en ansiktsmaske med nett for å unngå stikk.
 3. Bruk av insektsmiddel: Kjøp et insektsmiddel som er beregnet for å drepe veps og hornets. Spray det direkte på reiret sent på kvelden eller tidlig på morgenen når vepsene er minst aktive.
 4. Profesjonell hjelp: Hvis reiret er vanskelig å nå, eller hvis du føler deg usikker, bør du kontakte et profesjonelt skadedyrbekjempelsesfirma. De har erfaring og utstyr til å håndtere dette trygt.

Etter fjerning

 1. Fjern reiret: Når alle vepsene er døde, fjern reiret for å forhindre at nye veps tar over det.
 2. Rengjør området: Vask området rundt der reiret var for å fjerne feromoner som kan tiltrekke nye veps.

Sikkerhetstips

 • Ikke forsøk å fjerne reir alene hvis du er allergisk mot vepsestikk.
 • Vær oppmerksom på din egen sikkerhet først, og vurder alltid profesjonell hjelp ved store eller vanskelig tilgjengelige reir.

Ved å følge disse trinnene, kan du effektivt håndtere en geithams-invasjon på en trygg og ansvarlig måte.

Hvordan bli kvitt Skjeggkre

Varig løsning

 • Forberedelse og passering av Åte
  • Mengde og Størrelse: Vi legger ut åte i størrelsen 1x1x1 millimeter pr meter langs gulvlister. Dette er en fin måte å sikre at skjeggkreene kommer i kontakt med åten.
  • Strategisk Plassering: Plasser åten nær områder hvor skjeggkre ofte er observert, som under vasker, langs gulvlister, i mørke hjørner, og bak apparater. Sørg for å dekke hele huset grundig.
 • Deteksjon etter 9 Måneder
  • Bruk av Limfeller: Etter 9 måneder, plasser vi ut limfeller hvor skjeggkre er mest sannsynlig å ferdes.
  • Observasjonsperiode: Vi lar limfellene stå i 14 dager for å overvåke om det fortsatt er skjeggkre til stede.
 • Evaluering og Ny Behandling
  • Ingen Skjeggkre: Hvis det ikke er skjeggkre i limfellene etter 14 dager, kan behandlingen anses som vellykket og avsluttet.
  • Skjeggkre Oppdaget: Hvis det er skjeggkre i limfellene, start en ny runde med behandling: Vi gjentar prosessen med å legge ut åte på samme måte som før.

  Ved å følge denne systematiske tilnærmingen kan vi effektivt bekjempe skjeggkre og minimere sjansen for reinfestasjon i hjemmet ditt.

  Hvordan bli kvitt mus

  Å bli kvitt mus krever en kombinasjon av forebyggende tiltak, feller, og eventuelt bruk av gift. Her er en detaljert guide for hvordan du kan håndtere en museinvasjon:

  Forebyggende Tiltak

  1. Tetning av Inngangspunkter:
   • Inspiser huset nøye for små hull og sprekker hvor mus kan komme inn. Mus kan komme gjennom åpninger så små som 6 mm.
   • Bruk tetningsmiddel eller stålull til å tette hull rundt rør, kabler, dører og vinduer.
  2. Hold Området Rent:
   • Oppbevar mat i lufttette beholdere og sørg for at søppelbeholdere har tette lokk.
   • Hold kjøkkenet rent, fjern matrester og søl umiddelbart.
  3. Fjern Skjulesteder:
   • Hold gresset kortklippet og fjern busker og kvister nær huset.
   • Unngå rot i kjellere og garasjer hvor mus kan bygge reir.

  Feller

  1. Bruk Av Feller:
   • Klassiske musefeller: Sett opp feller med agn som peanøttsmør, sjokolade eller ost.
   • Elektriske feller: Disse fanger og dreper mus umiddelbart med en elektrisk støt.
   • Humane feller: Feller som fanger mus levende slik at de kan slippes ut langt fra huset.
  2. Plassering av Feller:
   • Plasser feller langs vegger og i hjørner, da mus ofte følger vegger når de beveger seg.
   • Bruk flere feller: Øk sjansene for å fange mus ved å sette ut flere feller.

  Bruk av Gift (med Forsiktighet)

  1. Gift kan kun brukes av proffesjonelle skadedyrbekjempere:
   • Rodenticider: Bruk musegift i form av blokker eller pellets. Plasser giften i områder hvor mus har blitt observert.
   • Forsiktighet: Bruk gift med forsiktighet, spesielt hvis du har kjæledyr eller små barn. Plasser giften på steder utilgjengelig for dem.

  Langsiktige Løsninger

  1. Profesjonell Hjelp:
   • Hvis infestasjonen er stor eller vanskelig å håndtere, bør du vurdere å kontakte et profesjonelt skadedyrbekjempelsesfirma. De har erfaring og tilgang til mer effektive midler og metoder.
  2. Kontinuerlig Overvåkning:
   • Bruk limfeller og andre overvåkingsmetoder for å sikre at mus ikke returnerer.
   • Sjekk jevnlig for nye tegn på mus, som gnagmerker, avføring og lyder i vegger og tak.

  Ved å følge disse trinnene, kan du effektivt håndtere og forebygge mus i hjemmet ditt.

  Hvordan bli kvitt huggorm

  Forebygging

  1. Redusere Matkilder:

   • Kontroller gnagere: Huggorm tiltrekkes av områder med mange gnagere som mus og rotter. Ved å redusere antallet gnagere, reduserer du også tiltrekningskraften for huggorm.
   • Hold hagen ryddig: Fjern overflødig vegetasjon, hageavfall og komposthauger som kan tiltrekke gnagere.
  2. Fjern Skjulesteder:

   • Redusere dekke: Hold gresset kortklippet og fjern buskas og høyt gress rundt huset og i hagen.
   • Fjern hageavfall: Fjern stabel med ved, stein og annet hageavfall der huggorm kan gjemme seg.
  3. Bygge Barrierer:

   • Gjerde: Installer et finmasket nettinggjerde rundt hagen din, spesielt rundt områder der barn og kjæledyr leker. Sørg for at gjerdet er minst 1 meter høyt og grav det ned i bakken for å forhindre at huggorm kryper under.

  Direkte Tiltak

  1. Fangst og Relokasjon:

   • Fangst med feller: Bruk spesialdesignede slangefeller for å fange huggorm. Dette bør gjøres med stor forsiktighet.
   • Profesjonell hjelp: Kontakt en profesjonell skadedyrbekjemper eller en herpetolog for å få hjelp med trygg fangst og relokasjon av huggorm.
  2. Bruk av Repellenter:

   • Naturlige repellenter: Det finnes forskjellige naturlige midler som kan avskrekke huggorm, som svovel og hvitløk. Spre disse midlene rundt eiendommen din.
   • Kjemiske repellenter: Det finnes kommersielle slangeavvisende produkter på markedet. Les bruksanvisningen nøye før du bruker dem.

  Sikkerhet og Beredskap

  1. Utdanning og bevissthet:
   • Informere familien: Sørg for at alle familiemedlemmer vet hvordan de skal gjenkjenne huggorm og hva de skal gjøre hvis de møter en.
   • Førstehjelp: Ha kunnskap om førstehjelp ved slangebitt og ha nødvendige nødnummer tilgjengelige.

  Langsiktige Tiltak

  1. Oppretthold forebyggende tiltak:
   • Fortsett med å holde hagen ryddig og fri for gnagere og skjulesteder.
   • Gjør regelmessige inspeksjoner for å sikre at huggorm ikke har returnert.

  Viktige Notater

  • Ikke håndter huggorm selv: Huggorm er giftige, og det er farlig å forsøke å håndtere dem uten riktig opplæring og utstyr.
  • Vær forsiktig med kjæledyr og barn: Hold dem borte fra områder hvor huggorm er observert.

  Ved å kombinere disse tiltakene, kan du effektivt redusere sjansen for å ha huggorm i nærheten av hjemmet ditt og håndtere eventuelle problemer som oppstår.

  Kontakt oss

  Ta kontakt med oss om du ønsker ytterligere informasjon eller tilbud. Vi tilbyr også kostnadsfri befaring dersom dette er ønskelig.

  Vennligst bruk kontaktskjemaet, eller kontakt oss direkte på telefon: 91 66 33 00