Maur kan våkne til liv – også i Februar!

av | feb 22, 2021 | Skadedyrkontroll

Mauren kan titte frem i huset ditt ved væromslag, også i februar. 

Øyvind Kvernhusengen telefon 92 35 50 96 ok@nesthood.noØyvind Kvernhusengen i Nesthood, som har 20 års erfaring i skadedyrbransjen, sier det ikke er uvanlig at maur kan våkne fra dvalen ved væromslag vinterstid.

Etter en lang periode med frost og tørt vær er det ikke uvanlig at maur begynner å bevege på seg ved væromslag. Øyvind sier mauren tror rett og slett at det er våren som kommer, og fenomenet skjer gjerne innendørs ved at mauren blir aktiv og synlig.

Det kan være greit å kontakte oss hvis man merker mauren inne nå. Det betyr at maur har overvintret innendørs. Ved å starte tidlig behandling med riktig mauråte, vil det være større sjans for å få et godt resultat.

Når maurene våkner opp fra dvale, er den ivrig etter mat

Maur som har etablert seg inne i en bolig, kan med hell behandles med åte. Muren vil da spise åtet og ta det med seg videre til tua. Når maurene våkner opp fra dvale, er den ivrig etter mat, og det er derfor viktig å komme i gang med åtebehandling så tidlig som mulig om man begynner å se aktivitet inne. En vil kunne oppleve at ikke all åte er like attraktiv for mauren, og at selve åtet kan ha varierende effekt. Dette kan ha med sammensetning og innholdet i åtet å gjøre. Mauren jakter bl.a mest etter karbohydrater om våren, mens senere på sommeren og mot høsten, vil maur at maten inneholder mer proteiner. Vi som jobber med dette, veksler mellom hvilken type åte vi bruker. Det er viktig å tilby rett mat til rett tid.

Mauren jakter bl.a mest etter karbohydrater om våren

Det er ikke alltid like enkelt å få kontroll på maur. Det er flere forhold å ta hensyn til. Hvilken maurart har vi med å gjøre, hvor holder mauren til og hva er den mest effektive behandlingsmetoden? Uansett er det viktig å ha tålmodighet. Et vanlig senario, er at mauren etablerer seg i isoporen under gulvet i en bolig, og gjerne i forbindelse med varmekabler. Dette kan være krevende å bekjempe, og en må regne med at det kan ta tid å få bukt med hele tua.

Noen typer maur evakuerer tua hvis de ikke blir tatt hånd om på riktig måte. Tradisjonelle innsektsmidler vil i flere tilfeller kunne gjøre at mauren flytter seg, og lager nye samfunn på nye steder. Dette er derfor ikke førstevalget i en maurbekjempelse. Vi har erfart at for eksempel stokkmaur fort kan evakuere tua til andre plasser i huset hvis den føler seg truet. Da kan også skaden på boligen bli større. Det kan være nyttig og effektiv å benytte innsektsmiddel i gitte tilfeller, men da ofte i kombinasjon med flere metoder for å oppnå et ønsket resultat.

Les også: Vår og sommer er maurtid

Kontakt oss

Ta kontakt med oss om du ønsker ytterligere informasjon eller tilbud. Vi tilbyr også kostnadsfri befaring dersom dette er ønskelig.

Vennligst bruk kontaktskjemaet, eller kontakt oss direkte på telefon: 33 44 33 00