Døgnvakt: 33 44 33 00   |   Gratis befaring   |   post@nesthood.no

Døgnvakt: 33 44 33 00  |   post@nesthood.no

%%order_class%% .el_gravity_forms_styler_wrapper .gform_confirmation_wrapper .gform_confirmation_message

Når Skogsmaur flytter inn i huset

av | jul 7, 2021 | Skadedyrkontroll

I sommer er det unormalt mange tilfeller av at skogsmaur flytter inn i boliger og hytter. Normalt vil ikke skogsmaur flytte inn i hus og hytter med mindre tua deres ute blir ødelagt av dyr eller mennesker. Hvorfor er det en endring i adferden deres? Vet de noe som ikke vi mennesker vet ennå?

Skogsmaur er den mauren man merker lettest når de flytter inn hos oss, de tar ganske raskt over huset ved sin aggressive fremferd, de biter og spruter maursyre og har lite forståelse for at dette ikke er deres hus.

Den gjør skade hvis den får bo i huset over tid, maursyre og fuktighet vil bryte ned treverket der de har plassert tua si. I et bebodd hus vil det ofte ikke komme til skade fordi den største plaget er mauren selv og deres fremferd. De er også svært mange i hver tue, noe som gjør de lette å oppdage. Alle som har fått angrep av skogsmaur inne vil gjerne ha de bort så raskt som mulig.

Utover at de er en større plage i år enn ellers så beundrer jeg personlig skogsmauren og deres viljestyrke. De er i stand til å bære mange ganger sin egen vekt, de frykter ikke andre skapninger som er millioner av ganger større enn de, de angriper hva som helst hvis de føler at samfunnet deres er truet, de ofrer livet uten å tvile. Sammen gjør de en voldsom jobb i løpet av sommeren hvis vi skalerer det til hva mennesker utretter i størrelsesforhold.

Hvordan vet du at det er en skogsmaur og ikke en stokkmaur? Enkle tommelfingerregler.

Skogsmaur er hissig og angriper, de er orange/røde på midtre del av kroppen, de har orange /røde kinn. Stokkmaur er ofte mer burgunder på midtre kropp, de har kraftigere og helt svart hode.
La meg legge til at mange identifiserer stokkmaur som skogsmaur, fordi de tror at stokkmaur er svart og veldig stor. Jeg har havnet i mang en diskusjon om dette, også med folk som burde vite de sikre tegnene. Stokkmaur kan faktisk være nede på størrelse med en skogsmaur.

Stokkmaur kan også være hissig hvis man er i nærheten av tua, men den vil normalt forsøke å stikke av hvis man tapper fingeren ved siden av mauren.
Skogsmauren på bildet er klar til å angripe meg.

Er du usikker på hva du har i hus og hage, ta kontakt med oss i Nesthood

Runar Grøsland

Kontakt oss

Ta kontakt med oss om du ønsker ytterligere informasjon eller tilbud. Vi tilbyr også kostnadsfri befaring dersom dette er ønskelig.

Vennligst bruk kontaktskjemaet, eller kontakt oss direkte på telefon: 33 44 33 00