Når Skogsmaur flytter inn i huset

Når Skogsmaur flytter inn i huset

av | jul 7, 2021 | Skadedyrkontroll

Skogsmaur (Formica rufa) reir i huset kan være gjenkjennelige ved visse kjennetegn. Her er noen karakteristiske trekk ved skogsmaurreir som kan bli funnet inne i menneskelige boliger:

Materialet som brukes:

Skogsmaur konstruerer reir ved å bruke små trebiter, nåler, sand og andre små partikler som de finner i omgivelsene. Dette reirmaterialet vil være synlig i reiret og kan hjelpe til med å identifisere det som et skogsmaurreir.

Plassering:

Skogsmaurreir inne i huset kan bli funnet i hjørner, bak paneler, i veggkroker, eller andre skjulte steder. De kan også være plassert i nærheten av fuktige områder som kjellere eller bad, da skogsmaur trenger fuktighet for å overleve.

Størrelse:

Skogsmaurreir kan variere i størrelse, men de kan være betydelig mindre enn de store utendørsmaurtuene. De kan være så små som noen få centimeter i diameter.

Aktivitet:

Hvis du observerer maurene som går inn og ut av et bestemt område inne i huset, kan dette indikere tilstedeværelsen av et reir. Skogsmaur er aktive når de arbeider med å hente mat og stelle larver, så du kan se maurene som kommer og går fra reiret.

Antall maure:

Reiret vil typisk huse en koloni av skogsmaur, og antallet maure kan variere avhengig av størrelsen på kolonien og alderen på reiret.

Hvis du mistenker at det er et skogsmaurreir inne i huset ditt, er det viktig å ta tiltak for å fjerne dem. Dette kan inkludere å tette inngangspunkter for maurene, fjerne matkilder og bruke bekjempelsesmetoder som å bruke giftstoffer eller kontakte skadedyrbekjempelsesfagfolk for hjelp. Det er også viktig å håndtere eventuelle fuktighetsproblemer som kan tiltrekke skogsmaur, da dette kan bidra til å forhindre fremtidige invasjoner.

 

Er du usikker på hva du har i hus og hage, ta kontakt med oss i Nesthood

Kontakt oss

Ta kontakt med oss om du ønsker ytterligere informasjon eller tilbud. Vi tilbyr også kostnadsfri befaring dersom dette er ønskelig.

Vennligst bruk kontaktskjemaet, eller kontakt oss direkte på telefon: 91 66 33 00