Vår og sommer er maurtid

Vår og sommer er maurtid

av | apr 20, 2020 | Skadedyrkontroll

Med varmen kommer også insektene, og maur finner gjerne veien inn i huset på sin leting etter mat. Dette kan til tider være svært så plagsomt, men det finnes løsninger!

Vi gleder oss over at solen står høyere på himmelen for hver dag, og at varmen sakte men sikkert gjør hverdagen triveligere etter en lang vinter. Vi er ikke alene om dette, maur og andre kryp vekkes til live og blir mer og mer aktive, akkurat på samme måte som oss mennesker. I starten er det trivelig å se at naturen vekkes til live etter vinterdvalen, men i noen tilfeller kan det også være plagsomt når maur invaderer boligen på jakt etter mat.

Svart jordmaur (lasius niger)

Det er denne som ofte er den mest plagsomme tidlig på våren. Svart jordmaur, eller sukkermaur på folkemunne, jakter på søtsaker. Tidlig på våren er tilgangen på søt mat ute i naturen svært begrenset, og det er gjerne  under denne perioden vi får disse stiene av maur inn i huset hvor de invaderer sukkerposer, saftglass og alt annet som står fremme, og som inneholder noe søtt.

Bekjempelse

Normalt sett har denne typen maur sitt tilholdssted og reir utendørs, men i mange tilfeller ser vi også at reiret befinner seg innendørs. Det har vært en del tilfeller av at Svart jordmaur har laget reir ved å lage seg ganger og strukturer i isolasjonsplater av f. eks. isopor og styrofoam. Har du fått en slik infestasjon kan det være vanskelig å bli kvitt problemet på egenhånd. Er det mye maur inne kan dette også være en indikasjon på at det også kan være andre problemer som f. eks. fukt i boligen.

Nesthood bistår deg gjerne med en befaring for å kartlegge problemet, og evt. iverksette nødvendig tiltak for bekjempelse. 

Ferskeste innlegg

Kontakt oss

Ta kontakt med oss om du ønsker ytterligere informasjon eller tilbud. Vi tilbyr også kostnadsfri befaring dersom dette er ønskelig.

Vennligst bruk kontaktskjemaet, eller kontakt oss direkte på telefon: 91 66 33 00