Rotter og mus skal ikke være et merkbart problem hos våre kunder. Hva gjør vi?

Rotter og mus skal ikke være et merkbart problem hos våre kunder. Hva gjør vi?

av | mar 29, 2021 | Skadedyrkontroll

Ofte blir vi kontaktet når rotter eller mus har blitt et omfattende problem. Hvis du merker aktivitet i veggen eller i taket kan det være at du har fått besøk av rotter eller mus som prøver å finne seg ly. Rotter og mus er som oss mennesker, de er opptatt av mat, varme og trygghet. I perioden august/september, i perioden når innhøsting av kornet på åkrene er i gang, merker vi ofte pågang fra kunder.

Hva gjør vi når du ringer til oss?
1. Gratis og uforpliktende befaring
2. Vurdering og valg av strategi som kan føre til ønsket resultat.
3. Gjennomføring og oppfølging.
4. Resultat
5. Garanti: «Mus og rotte skal ikke være et merkbart problem, dersom det oppleves må vi komme og jobbe gratis til vi har kontroll på problemet».

Befaring

Vi avtaler et tidspunkt for gratis og uforpliktende befaring. Under befaringen undersøker vi bygget og prøver å finne ut hvor gnagerne kan komme seg inn. Da leter vi etter åpninger fra 6 mm og oppover, mus trenger kun en liten glipe på 6 mm for å komme seg inn, og rotter 1,6 cm. Vi stiller flere faglige spørsmål for å kunne få en oversikt over situasjonen. Befaringen tar ca. en time, før vi konkluderer. Kunden får da et forslag til løsning og en pris på hva det vil koste for å få bukt med utfordringen de har.

For å nevne noen alternativer har vi slagfeller, «strømgjerde», elektriske feller og tradisjonelle feller. Vi kan også bruke tradisjonelle feller med sms-varsling og webgrensesnitt. Men dersom dette ikke fører frem til ønsket resultat, vil vi sammen med kunden, vurdere å bruke aktive preparater (rotte og musegift).

Rotter vs. mus

Rotter er som regel litt mer utfordrende å bekjempe enn mus. De er veldig intelligente. Et eksempel kan være dersom en klappfelle klapper igjen i nærheten av ei rotte. Da vil sannsynligheten for at denne rotta nærmer seg en felle igjen minske betraktelig. Rottene lærer av sine feil. Har kunden selv prøvd å ta rottene med klappfelle og ikke lykkes, kan det være vi må bruke andre alternativer, som f.eks elektriske feller. Å variere med annet åte som lokkemat kan også gi resultater. Vi har flere metoder vi kan bruke for å ta rotter, men vi prøver i det lengste å bruke mekanisk utstyr før vi må ty til aktive preparater, slik som rottegift. Vurdering og bruk av flere metoder samtidig kaller vi på fagspråket integrert skadedyrkontroll. Tidsmessig kan det å få kontroll på rotter ta alt fra 3 dager til et halvt år.
Mus er som regel langt enklere å få kontroll på. De er gjerne litt mer naive enn rottene. Vi kan sette ut flere musefeller og få fangst i alle. Mus vegrer seg ikke for nye ting (neofobi) i like stor grad som rotter, og er lettere å få kontroll på.

Tetting av hus mot rotter og mus

Som nevnt ovenfor leter vi etter åpninger. Vi vil derfor også prøve å tette alle inntrengningsmuligheter i huset under bekjempelsen. Dette kan by på utfordringer, særlig i eldre hus. En liten glipe i grunnmuren eller oppunder kledningen er nok. Klassiske utfordringer er krypkjellere og gamle avløp eller rørføringer som ikke er tette.

Substitusjonsprinsippet

Dersom antall dyr er for høyt, og presset mot bygget eller huset er for stort, kan det hende vi må bruke aktive preparater for å få rask kontroll på situasjonen.
Vi følger substitusjonsprinsippet, som betyr at vi ikke skal bruke mer aktive preparater enn høyst nødvendig. Substitusjonsprinsippet sier «Den som gjennomfører skadedyrbekjempelse plikter å bruke det middel og den metode som gir minst skadevirkninger på miljø og helse og som kan føre til ønsket resultat.»

Garanti

Vår garanti og målsetning er at rotter eller mus ikke skal være et merkbart problem for våre kunder, heller ikke i landbruket.

Ferskeste innlegg

Kontakt oss

Ta kontakt med oss om du ønsker ytterligere informasjon eller tilbud. Vi tilbyr også kostnadsfri befaring dersom dette er ønskelig.

Vennligst bruk kontaktskjemaet, eller kontakt oss direkte på telefon: 91 66 33 00