Skjeggkre – Nesthood kan hjelpe deg

av | jul 23, 2020 | Skadedyrkontroll

Skjeggkre (Ctenolepisma longicaudata) har siden 2013 oftere og oftere blitt registrert i norske boliger. Skjeggkre kan lett forveksles med de litt mer vanlige Sølvkre, men er noe større og har litt lengre haletråder. En annen ting som også skiller Skjeggkre fra Sølvkre er en mer fremtredene behåring. Artene skiller seg også fra hverandre etter hvor de forekommer i hus og leilighter

Skjeggkre gjør normalt liten skade, men de anses allikevel som skadedyr siden det kan være svært sjenerende og ubehagelig å en innfestasjon av dette dyret. Om man først har fått en investasjon kan dette utvikle seg til mange individer, og det kreves omfattende tiltak for å bli kvitt problemet.

Verdireduksjon

Ved påvist aktivitet av skjeggkre i bygg, det være seg bolig, leilighet eller næringsbygg, vil dette kunne medføre betydelig verditap. Det har etterhvert vært flere saker rundt prisreduksjon ved salg av eiendom, og rettspraksis viser at verditapet ligger på 10% – 30% av kjøpesummen.  Skjeggkre er et økende problem, og det er derfor viktig å iverksette tiltak umiddelbart om man har sett, eller har mistanke om en infestasjon.

Deteksjon og bekjempelse

Det er ikke enkelt å bli kvitt Skjeggkre. Det er viktig å være nøye med hvordan man iverksetter bekjempelse når man oppdager dyrene. Nesthood Skadedyrkontroll har medarbeidere med spisskompetanse og god erfaring rundt bekjempelse av Skjeggkre. Alle våre skadedyrbekjempere er selvfølgelig offentlig godkjente.

Vi benytter metoder som er helt giftfrie. Vår prosedyre rundt bekjempelse er:

  •  Deteksjon – være sikkert på art
  • Kartlegging – I denne fasen kartlegger vi lokalet og omfangen av infestasjonen
  • Bekjempelse – basert på punktene iverksetter eller anbefaler vi behandling og metode

Det er ikke enkelt å bli kvitt skjeggkre, og derfor må man være nøye når man oppdager dyrene. Har en leilighet, eller et kontorlokale fått disse dyrene, må man også kartlegge tilstøtende rom.

Har du mistanke om at du har fått besøk av skjeggkre? Vi kan hjelpe deg med deteksjon og bekjempelse. Ta kontakt med oss på telefon: 33 44 33 00, eller bruk kontaktskjemaet nedenfor for en gratis befaring. 

 

Kontakt oss

Ta kontakt med oss om du ønsker ytterligere informasjon eller tilbud. Vi tilbyr også kostnadsfri befaring dersom dette er ønskelig.

Vennligst bruk kontaktskjemaet, eller kontakt oss direkte på telefon: 33 44 33 00